New kitchen at Barnard Castle

Extension in Barnard Castle

A small extension can make a huge difference to a home. This property in Barnard Castle was enhanced with a small extension built up against a neighbouring boundary. This in turn created a larger kitchen area for the family home.

The project involved removing an existing party wall and then reinforcing while rebuilding it as a new wall for the extension. The characterful brickwork was retained on the neighbouring side while disruption to those neighbours was kept to a minimum.

View the gallery to the right to see more of this project.

  • Working effectively with boundary neighbours
  • Maintaining charter features
  • Steel work supports
  • Reinforced steel joists to create new larger openings to existing building.
  • Skylights

To return to the project and gallery page click here.